Shihan Milan na proslavi 50 godina kyokushina u Mađarskoj

Shihan Milan na proslavi 50 godina kyokushina u Mađarskoj

Proteklog vikenda, 25. i 26. veljače, na poziv predsjednika Mađarske shinkyokushin karate organizacije  shihana Tamasha Szabe, branch chief Milan Garašić, sudjelovao je na obilježavanju jubilarnog rođendana povodom 50 godina kyokushin karatea u Mađarskoj.Shihan Milan zaputio se put Debrecena gdje se ovaj jubilej obilježavao nizom događanja a vrhunac jubileja bilo je  nacionalno prvenstvo Mađarske za juniore i seniore u katama i borbama.


Na ovom događanju sudjelovalo je kompletno vodstvo Europske karate organizacije, E.K.O.-a, predvođeno shihanom Koenom Scharenbergom, tajnikom shihanom Razmegiuzom Karpinskim, shihanom Atilom Meszarosom, shihanom Howardom Collinsom i mnogim drugim vodećim ljudima kyokushina u Europi.


Shihanu Garašiću ukazana je velika čast od strane vodstva Mađarske kyokushin karate organizacije koji su mu uputili osobni poziv za obilježavanje ovog jubileja.


Ovom jubileju prisustvovali su mnogi pioniri kyokushina u mađarskoj poput shihana Istvana Adamya, Joszefa Borze i mnogih drugih, a prisjetili su se i onih koji su nas prerano napustili shihana Furka Kalmana i shihana Georgia Karmazina.


Ujedno ovo je bila prilika sresti i neke stare prijatelje koji su pomogli i podržavali kyokushin u hrvatskoj, a svakako ovo je bila i velika čast za shihana Garašića i Hrvatski kyokushin koji godinama odražava i više nego prijateljske odnose sa mađarskom organizacijom, a povodom ovog jubileja shihan Milan vodstvu mađarske organizacije predao je i poseban poklon u ime Odbora za kyokushin karate HKS-a, plaketu sa zahvalom za sve ove godine suradnje. 

Tekst preuzet sa:
https://www.kyokushin-mladost.hr/50-godina-kyokushina-u-madarskoj/