ODBOR ZA KYOKUSHIN KARATE

Odbor za Kyokushin karate krovna je organizacija koja se brine o kyokushin karateu u Republici Hrvatskoj

Odbor za kyokushin karate


Odbor za Kyokushin karate krovna je organizacija koja se brine o kyokushin karateu u Republici Hrvatskoj a funkcionira pod okriljem Hrvatskog Karate Saveza te međunarodnih kyokushin karate organizacija, europske EKO (European Kyokushin Karate Organisation) i svjetske WKO (World Karate Organization – Shinkyokushinkai).

Rad odbora

Odbor za kyokushin karete, pod raznim nazivima, od svog osnutka 1994. djeluje kontinuirano a svake godine u suradnji sa klubovima članovima organizira lokalne i međunarodne turnire otvorene za sudjelovanje natjecatelja svih uzrasta iz klubova članova Odbora, HKS-a i klubova iz inozemstva. Odbor također sudjeluje i organizacijski pomaže klubovima članovima tijekom odlaska na razna međunarodna natjecanja. Klubovi članovi Odbora također sudjeluju na natjecanjema pod okriljem HKS-a i na taj način potiču jačanju karate zajednice u Hrvastkoj.

Svake godine u organizaciji Odbora organiziraju se ljetne i zimske škole na kojima treninge vode učitelji kyokushin karatea iz Hrvatske i inozemstva kao i odlaske na inozemne seminare koje vode renomirani učitelji svjetske Kyokushin zajednice. Uz navedene aktivnosti, Odbor redovito organizira sudjelovanje Hrvatske Kyokushin reprezentacije na europskim i svjetskim prvenstvima u Japanu, što su ujedno najznačajnije aktivnosti Odbora.

U predsjedništvu odbora od 2018. su:

  • Vladimir Belak – predsjednik
  • Milan Garašić
  • Vladimir Šintić
  • Nikola Banjeglav
  • Damir Robeli

Popis klubova

U sklopu Saveza su sljedeći karate klubovi, na linku možete pregledati prezentacije klubova Odboru za kyokushin karate.

Povijest Odbora

Prva puta organizacija se osniva 1994. godine pod nazivom Hrvatska kyokushin karate organizacija (HKKO) godine sa sjedištem u Zagrebu. Ideja odbora bila je okupljanje kyokushin klubova, legitimno održavanje sportski natjecanja, treniranja te širenja znanja osnivača kyokushin karatea Sosai Mass Oyame.

Godine 1998. Odbor se reorganizira u Hrvatski kyokushin karate savez (HKKS) sa sjedištem u Samoboru. Godine 2015. HKKS se gasi kao zasebna Uduga te svoje djelovanje nastavlja kao Odbor za kyokushin karate pri Hrvatskom Karate Savezu.

Ciljevi Odbora

Generalni cilj Odbora je unapređenje statusa kyokushin karate sporta u Republici Hrvatskoj, edukacija i upoznavanje šire prvenstveno mlađe populacije sa karate kyokushin stilom općenito. Uz navedeno cilj je povećanje interesa mladih za sport, kroz redovne treninge i sisteme polaganja i natjecanja te senzibilizacija javnosti za potrebom i važnošću za amaterskim sportom.