FRAN LUKŠIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU U JAPANU

FRAN LUKŠIĆ NA SVJETSKOM PRVENSTVU U JAPANU

Krajem ove godine, 9. i 10. studenog u Tokiju održano je 12. SVJETSKO PRVENSTVO U JAPANU pod pokroviteljstvom svjetske karate organizacije (WKO) .

Čast da predstavlja Hrvatsku ovaj puta pripala je članu KK „Mladost“ Samobor, Franu Lukšiću.

Nakon dugačkih priprema Fran se uputio u Japan u pratnji trenera shihana Milana Garašića, oca Marijana te člana našeg kluba iz Karlovca, Leona Dakića.

Po dolasku u Tokio i smještanja u hotel uslijedila je standardna orijentacija oko natjecanja.

Samo natjecanje počelo je u subotu te se Fran u prvom kolu susreo s predstavnikom Tajvana kojeg nadmoćno pobjeđuje ipponom.

U drugom kolu Fran za protivnika dobiva Valerija Dimitrova, Nositelja devetnaest titula prvaka Europe, te tri puta pobjednika svjetskog kupa.

Jasno je da je Valeri bio nepremostiva prepreka, no Fran je u borbu krenu odlučno i bez imalo respekta prema protivniku. Unatoč Franovoj snazi i volji Valeri pobjeđuje wazarijem kojeg je dobio nakon udarca koljenom u glavu.

Sama činjenica da je Valeri na kraju završio kao 4. u svijetu dovoljno govori o njemu kao borcu, a Fran je dostojno predstavio hrvatsku.

Nekoliko dana nakon natjecanja naša ekspedicija posjetila je grob sosai Masutatsu Oyame, te putovala po Japanu.

Posebno moramo napomenuti kako je WKO trenutno najveća svjetska organizacija sa 101 zemljom članicom, a na ovom svjetskom prvenstvu temeljem prijašnjih rezultata nsatupilo je 161 natjecatelja u muškoj konkurenciji te 43. natjecateljice u ženskoj konkurenciji.

Sve Franove borbe možete pronaći na Youtube stranici WKO-o:
Prva borba; https://youtu.be/5fPyi-dRCeU?t=14699
Druga borba; https://youtu.be/5fPyi-dRCeU?t=20968