Milan Garašić promaknut u crni pojas 6.DAN

Milan Garašić promaknut u crni pojas 6.DAN

Na generalnoj godišnjoj skupštini WKO-a, u ponedjeljak, 11. studenog, dugo godišnjem treneru karate Kluba Mladost Samobor Milanu Garašiću obznanjeno je promaknuće u crni pojas 6. DAN koje je doneseno odlukom predsjedništva svjetske ispitivačke komisije i odbora svjetske karate organizacije (WKO).

U ovako visoki pojas koji mu je dodijeljen, ovoga puta promaknuto je svega nekoliko članova WKO organizacije. Promaknuća ovog tipa nisu česta, te se događaju svega jednom u 4 godine, kriteriji su vrlo rigorozni. U prilog tome govori činjenica da nisu svi predloženi kandidati promaknuti u više pojaseve.

Milan Garašić, nosioc titule 6.DANA odnosno u karate svijetu SHIHANA kyokushin karatea, aktivno trenira, podučava i pomaže u promociji, rastu i razvoju već skoro pola stoljeća. Njegov nesebični doprinos kyokushinu u hrvatskoj i Europi, klubu Mladost Samobor i mnogobrojni vrhunski rezultati koji su ostvareni pod njegovim vodstvom dovoljno govore o njemu samom.

Poznato je da za 6. DAN ne postoji ispit koji se može polagati, već se takav i viši pojasevi dodjeljuju samo isključivo zbog doprinosa organizaciji, nesebičnog žrtvovanja za kyokushin i postignutih rezultata kroz karijeru. Sve to daje posebnu težinu samom pojasu u koji je shihan Milan promaknut.

Iznimno smo ponosni tim uspjehom shihana Milana. Taj uspjeh nije samopromocija već značenje da jedna mala zemlja kao što je Hrvatska posjeduje tako visok pojas koje mnoge jače europske zemlje još ni nemaju zaista puno znači.

Bitno je spomenuti da u svjetskoj karate organizaciji pojasevi se dodjeljuju u jednoj demokratskoj, otvorenoj, javnoj,neprofitnoj, organizaciji u kojoj svi članovi imaju pravo glasa. Na isti način je Shihan Milan promoviran što cijeloj priči daje još jedno značenje.

Milan je sam rekao, iako je njemu dodijeljeni pojas individualan, u njegovo dodjeljivanje utkan je sveukupni rad cijelog saveza, prijatelja saveza i svih njegovih članova koji svakodnevno marljivo treniraju, postižu zapažene rezultate te promiču kyokushin u Hrvatskoj i Europi te time pokazuju rad i ulaganje.

Čestitamo Shihanu Milanu na ovom uspjehu!