Položeno šest crnih pojaseva u Mađarskoj

Položeno šest crnih pojaseva u Mađarskoj

U nedjelju 30.08.2020. 5 članova iz Hrvatske u pratnji predsjednika odbora za kyokushin karate gosp. Vladimira Belaka i najvišeg pojasa u Hrvatskoj Shihana Milana Garašića 6.DAN  pristupilo je ispitu za majstorsko zvanje DAN pojasa.

Polaganje se održalo u Mađarskom gradu Tarjanu, gdje su uz shihana Milana bili prisutni i drugi ispitivači, kako bi ispit i kandidati bili što objektivnije ocijenjeni.

Mađarska organizacija je jedna od većih u Europi, a i u svijetu te je sam ispit tako i bio održan po najvišim standardima sa stručnim ispitivačima.

Od velikih majstora koji su se našli u dvorani treba izdvojiti, Jozsef Kaloczi 5. DAN branch chief, Robert Schwarz 5. DAN, Ferenc Kovacs 4. DAN branch chief i naravno Shihan Milan Garašić 6.DAN.

Ispitu je pristupilo 40-ak kandidata iz različitih klubova.

Ispit se sastoji od dva dijelaprvi dio ispita započeo je u 9 sati ujutro te je trajao nešto preko 3 sata. Za to vrijeme ispitanici su prikazivali tehnike na mjestu (Kotei Kihon), tehnike uz stavove (Ido Kihon), kate potrebne za sve do svog pojasa (1. DAN 14 kata, 2. DAN 17 kata, 3.DAN 20.kata) te na kraju prvog dijela vježbe snage.

Pri završetku prvog dijela ispita, napravljena je pauza u trajanju od sat i pol.

Oko 14 sati, započeo je drugi dio ispita koji je trajao sve do 16:30, znači 2 i pol sata. Drugi dio ispita sastoji se isključivo od borbi, te svaki kandidat ovisno o godinama i visini zvanja mora odraditi određeni broj borbi.

Za prvi dan zadano je 30 borbi, za drugi dan 35 i za treči 40 sparinga.

Čestitamo dečkima na novim zvanjima i nadamo se da će uspiješno prenositi znanje mlađim generacijama!