Dva nova crna pojsasa položena u Mađarskoj

Dva nova crna pojsasa položena u Mađarskoj

U srpnju kod mađarskog grada Nagyatad održana je ljetna škola u kyokushin karateu. Sudjelovalo je ukupno 4 hrvatska kluba; KK Mladost Samobor, KK Budo-Ryu Zaprešić, KK Kutina i KK Maksimir-Elka sa 16 članova u vodstvu Shihana Milana Garašića i Shihana Vladimira Šintića.


Ukupno je sudjelovalo 200 tinjak karateka iz Rumunjske, Mađarske i Hrvatske. Gosti ovog škole bili su Shihan Milan Garašić, Shihan Vladimir Šintić, Shihan Anca Wallmen(Rumunjska), Sensei Marius Ilas(Rumunskja).

Svaki dan održana su tri treninga u trajanju od 2 sata koji su bili podijeljeni u grupe ovisno o razini znanja, pojasu i dobi. Najvažniji aspekt ljetne škole bio je rad na tehničkom znanju tehnika Kuzushi(kretanje u osam smjerova), Renraku, Geiko Kihon (tehnike u kretanju) i Ido Kihon(tehnika na mjestu).

Na ljetnoj školi održan je ispit za Dan i Kyu pojaseve. Ispit za Dan pojaseve trajao je tri sata u tehničkom dijelu te nakon toga su uslijedile borbe. Ispitanik za crni pojas mora odraditi 30 randorija(borbi) u trajanju od 90 sekundi.

Stjepan Žanić(KK Kutina) i Nika Jakobović(KK Mladost Samobor) uspješno su položili ispit za crni pojas te su dodani na popis Hrvatskih crnih pojaseva!

Čestitke senpai Nika i senpai Stjepan!