Hrvatski kyokushin na kadetskom EP

Hrvatski kyokushin na kadetskom EP

Ovog vikenda od 27. do 29. lipnja održano je Europsko Prvenstvo u Karateu (WKO ShinKyokushin) za kadete, juniore i mlade(U21). Turnir je održan u Pragu, Češkoj. Ove godine iznimno zbog svjetskog prvenstva u 11. mjesecu EP je pomaknuto na raniji datum.

U ukupnom broju od 479 natjecatelja u borbama(kumite) i katama, i Hrvatska je imala svoje predstavnike. Iz karate kluba “AIK” Varaždinske toplice, pod vodstvom Shihana Saše Josipa Mileca nastupili su mladi i izvrsni borci;

Marin Šebrek

Marko Dvorski

Karlo Nofta

Iako prvi nastup na EP, dečki su pokazali odličnu kondicijsku, fizičku i psihičku spremu i ono najvažnije želju za daljnjim napretkom u usavršavanjem svojih sportskih i karate mogućnost.

Marinu Šebreku  je na zagrijavanju prije turnira krenula krv iz nosa, i iako je pokazao volju za natjecanjem, liječnici mu zabranjuju nastupanje.

Marko I Karlo, svatko u svojoj kategoriji uz odlične borbe prolaze do četvrt finala u kojem gube borbu i ostaju na korak do medalje.

Čestitamo dečkima iz KK “AIK” i treneru Saši na kvalitetnom i upornom  radu. Dogodine se nadamo nastupu više Hrvatskih klubova na EP i još jačim i boljim napretkom!

Detaljniji izvještaji:

https://kyokushinkarate.news/en