III. KOVACS KATA ZSOFIA MEMORIJAL

III. KOVACS KATA ZSOFIA MEMORIJAL

U nedjelju, 4. studenog 2018. godine,u prekrasnom Slovačkom gradu Dunajska Streda, članovi klubova AIK Varaždin, Budo-Ryu Zaprešić, Maksimir Elka i Mladost Samobor sudjelovali su na tradicionalnom memorijalnom turniru „ KOVACS KATA ZSOFIA MEMORIAL“.

Na turniru je sudjelovalo preko 300 natjecatelja iz 4 zemlje: Hrvatska, Poljska, Mađarska te domaćin Slovačka! Hrvatsku je predstavljalo 17 natjecatelja i natjecateljica u raznim kategorijama iz 4 hrvatska kluba.

Karate klub AIK Varaždin predstavljali su: Lana Kalničanec,Petra Sakač, Roko Kalničanec, Dora Šebrek, Marin Šebrek, Marko Dvorski, Karlo Nofta i Marta Ivanek,  borce je vodio trener Saša Josip Milec.

Najviše uspjeha je imala Lana Kalničanec kod mlađih kadetkinja, koja je uvjerljivim pobjedama osvojila prvo mjesto.

Uz odličan uspijeh Lane Kalničanec koja je itekako zaslužila zlato oko vrata, valja spomenuti i ostale odlične rezultate. Redom su u polufinalu zapeli Petra Sakač, Roko Kalničanec, Dora Šebrek, Marin Šebrek, Marko Dvorski, Karlo Nofta i Marta Ivanek, no utješili su se pobjedama u borbama za 3. mjesto čime su se ipak vratili u Hrvatsku s odličjem oko vrata.

Karate klub Maksimir-Elka predstavljali su: Lovro Mrazović, Fran Pocrnić i Ana Jambrešić. Dečki su nakon odličnih borbi osvojili srebrene medalje, dok se Ana okitila broncom.

Karate klub Mladost Samobor predstavljali su: Dino i Jan Obranić, Matija Kaurić i Leopold Jurčević, Kruno Terihaj kao voditelj te Miro Obranić kao pratnja! Dečki su pokazali izuzetnu fizičku pripremu, što je rezultiralo i odličnim rezultatima, pa su tako Dino i Matija osvojili 2. mjesto, a Jan i Leopold 3. mjesto!

Karate klub Budo-Ryu Zaprešić predstavljale su odlične Ela i Nola Robeli. Djevojke nisu pokazale ništa manje od dečkiju te su se okitile s dvije medalje, Nola Robeli osvaja 1. a Ela Robeli 3. mjesto.