23. Memorial Branko Bošnjak

23. Memorial Branko Bošnjak

Već tradicionalno Kyokushin karate klub Mladost Samobor, organizirao je Memorijal Branka Bošnjaka i to 23. po redu. Važno je napomenuti da je u organizaciji memorijala sudjelovao svaki član kluba čime su pokazali zajedništvo i slogu. U svemu su pomogli kao suorganizatori UDRUGA VETERANA SJP ALFA te glavni pokrovitelji turnira Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova te drugi pokrovitelji Grad Samobor i Samoborski športski savez.

Sve je započelo dolaskom natjecatelja, sudaca i trenera iz čak 10 država Europe. U petak je odrađen liječnički pregled natjecatelja koji uključuje vaganje i potom je uslijedio ždrijeb. Kao i svake godine ždrijeb se radio potpuno nasumično točnije na principu loto izvlačenja zbog čega smo dobili mnoge pohvale.

Glavni dio natjecanja je uslijedio u subotu 27. listopada 2018. kada je čak preko 60 seniorskih natjecatelja i natjecateljica iz 10 država (Austrija, Španjolska, Francuska, Grčka, Švedska, Bugarska, Mađarska, Litva, Poljska i Hrvatska) imalo priliku pokazati svoje karate vještine.

Hrvatsku je predstavljalo 7 boraca od čega čak 4 iz kluba Mladost Samobor i 3 iz kluba Sosai: Filip Bošković, David Fabek, Fran Lukšić i Nika Jakobović.

Nakon napornih borba, članovi KK Mladost Samobor osvojili su sljedeća odličja:
Fran Lukšić : bronca
Nika Jakobović bronca i pehar za najbolji borbeni spirit.

Predstavnici KK Sosai nažalost nisu prošli kvalifikacijske borbe.

Na turniru je bilo mnogih osvajača europskih medalja kao što su Rasmus Bergstrom, Milad Samizade, Tamas Popovics, Anna Bielska, Eider Cardenosa i mnogi drugi. Upravo to govori o veličini turnira u organizaciji KK Mladosti. Medijski pokrovitelji su nam stoga bili Radio Samobor i Hrvatska radio televizija.

Ove godine uveli su i novitet za hrvatske turnire, a to je bio live prijenos na youtubeu gdje nas je pratilo više od 2700 ljudi.

Za više informacija: http://www.kyokushin-mladost.hr/23-memorijal-branka-bosnjaka/