KK Mladost Samobor na turniru u Švedskoj

KK Mladost Samobor na turniru u Švedskoj

U petak 21.09. dva člana kyokushin karate kluba Mladost Samobor Fran Lukšić i David Fabek, uputili su se na daleki put u Švedski grad Göteborggdje se u subotu 22.09. održalo 7. po redu natjecanje ,,Swedish open”.

Prvi dan nakon napornog puta uspješno su obavili liječnički pregled i vaganje, a ostatak dana su iskoristili za odmor kako bi što spremnije dočekali sutrašnje natjecanje.

Sljedeći dan u 10:00h započelo je natjecanje sa pretkolima i četvrtfinalnim borbama. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz 11 zemalja: Francuske, Španjolske, Švicarske, Mađarske, Litve, Rusije, SAD-a, Danske, Norveške, Švedske i Hrvatske. Naši dečki su Hrvatsku predstavljali u kategoriji do 80kg u kojoj su bili jedni najlakših natjecatelja.

Prvi je na tatami stao David Fabek protiv predstavnika Litve – Edvinasa Borovojusa. Borbu je smireno i bez ozljeda priveo kraju nakon minute borbe pomoću dva wazari-a.
Tom pobjedom David je ušao u polufinale.

Odmah nakon slijedila je borba Frana Lukšića. Nažalost Fran ovoga puta nije imao sreće sa ždrijebom koji mu je već u prvoj borbi dodijelio favorita i kasnijeg prvaka kategorije Rasmusa Bergströma iz Švedske. Fran je hrabro ušao u borbu. Pokazao je veliko srce i spirit, ali je razlika u pripremljenosti, iskustvu i kilaži bila prevelika te nije uspio zaustaviti Bergströma.
Nakon četvrtfinalnih borbi uslijedilo je natjecanje u katama između Švedske i Danske te niz zanimljivih demonstracija.

U 15:00 započeo je tameshiwariza sve muške polufinaliste. Natjecatelji su razbijali daske različitim tehnikama: šakom, petom i laktom.

Ubrzo nakon uspješno obavljenog tameshiwari-a, David je krenuo sa polufinalnom borbom u kojoj se susreo sa predstavnikom Švedske Miladom Samizadeom.
Borba je prvih 2 minute bila poprilično izjednačena i atraktivna s obje strane, no onda se Davidu povratila stara ozljeda stopala sa prošlog natjecanja. Milad je to znao vrlo dobro iskoristi i brzo je nakon toga priveo borbu kraju.David je na kraju završio kao 3. plasirani i osvojio broncu.

Nažalost zbog nemogučnosti fotografiranja natjecanja objavljujemo fotografije koje su zaštićene autorskim pravima:

sensei Annika Peteron