Hrvatska na seminaru i KK turniru “Szolnok KUP 2018”

Hrvatska na seminaru i KK turniru “Szolnok KUP 2018”

Od 29.8. do 1.9.2018. održan je ljetni seminar u Mađarskom gradu Szolnoku. Iz Hrvatske prisustvovala je ekipa iz KK Mladost Samobor i iz KK Budo-Ryu pod vodstvom Shihana Milana Garašića.

Seminaru je pristupilo nekih stotinjak karateka iz Ukraine, Rusije, Španjolske, Hrvatske i Mađarske. Cilj seminara je širenje znanja i razumijevanje kata(zadanih formi), a sve to je izvrsno prikazao Shihan Shinichi Sotodate, prikazavši sve učeničke, napredne i majstorske Kate. Nakon seminara previđeno je održavanje turnir za seniore “Szolnok Kup” na kojem su nastupili David Fabek i Filip Bošković iz KK Mladost Samobor.

U petak 31.8.2018. nakon obavljenog treninga počeli su liječnički pregledi i vaganje za natjecanje European open Szolnok cup. Naši natjecatelji su nakon uspješno obavljenog pregleda započeli mentalne pripreme za sutrašnji turnir.

Sljedeći dan u 13.00h započelo je natjecanje sa svečanim otvorenjem i zanimljivim demonstracijama vojske, dječjeg tima senseija Agocsa i prezentacijom vještina mačem. Na natjecanju sudjelovalo je oko 60 natjecatelja iz 8 zemalja: Hrvatska, Španjolska, Mađarska, Litva,Poljska, Rumunjska, Rusija i Ukrajina.

David Fabek, sretnim izvlačenjem ždrijeba prolazi u drugo kolo. Tamo se susreće sa Španjolcem kojeg bez problema savladava, no ozljeđuje nogu. Nažalost ne može nastaviti dalje no osvaja treće mjesto u kategoriji -75 kilograma.