NIKA JAKOBOVIĆ SREBRNA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

NIKA JAKOBOVIĆ SREBRNA NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Dana 11. i 12. svibnja 2018. godine održano je Europsko prvenstvo za juniore i seniore a ovogodišnje prvenstvo održalo se u Poljskom gradu Wroclavu.

Na istom je nastupalo oko 30-ak zemalja  iz cijele Europe uključujući i hrvatsku predstavnicu iz kluba Mladost Samobor Niku Jakobović. Nika je u pratnji trenera Krune Terihaja i branch chiefa Milana Garašića stigla u Wroclaw dan prije početka EP-a, odradila posljednji trening i pripremila se za natjecanje u kategoriji juniorki -55kg.

Nika je kao osvajačica brončanih medalja na dvama prethodnim Europskim natjecanjima bila plasirana kao favorit i stoga je prvo kolo bila oslobođena ušavši u najboljih 8 natjecatelja.

Svoju prvu borbu suočila se s predstavnicom Mađarske koju je s lakoćom pobjedila zadavši joj wazari hizogerijem, ali i bez wazarija Nika je bila daleko nadmoćnija kondicijom i jačinom udaraca.

U svojoj drugoj borbi Nika nailazi na predstavnicu Litve te visoko motivirana prolaskom u polufinale pobjeđuje s lakoćom pokazavši raskošniju i pravilniju tehniku no njezina suparnica. Tako završava i drugu borbu bez produžetaka i bez umora.

Nažalost, u finalu Nika gubi od Poljakinje odlukom sudaca na koju su ponajviše utjecale kazne koje je Nika bila dobila tjekom borbe. Iako protivnica nije dominirala, Niki je nedostajala uobičajena agresivnost što je rezultiralo gubitkom. Po mišljenju mnogih, borba se trebala nastaviti u produžetku, ali sudačka odluka je nepromjenjiva i Nika postaje viceprvakinjom Europe.

Nika je velika nada kluba i saveza i zato ona nastavlja dalje s pripremama za seniorske borbe te ne živi na staroj slavi.

Posebno moramo napomenuti kako za ovaj odličan rezultat i uspjeh te da dolaze čestitke sa svih strana, a posebno nam je draga ona od predsjednika i tajnika našeg matičnog saveza, Hrvatskog karate saveza te vodstva Samoborskog športskog saveza.