Mladost Samobor iz Mađarske sa 4 medalje

Mladost Samobor iz Mađarske sa 4 medalje

Proteklog vikenda, 17. rujna, članovi karate kluba Mladost Samobor nastupili su na velikom međunarodnom natjecanju u mađarskom gradu Debrecenu.

Na natjecanju je nastupilo 328 natjecatelja iz 43 kluba Mađarske, Rumunjske, Slovačke i Hrvatske.

Put Debrecena krenulo je šestero malih samuraja u pratnji trenera Tihomira Garašića, Frana Lukšića i Davida Fabeka.

Tako su sa svojim vršnjacima snage odmjerili Martin Bošnjak, Patrik Husta, Gabriel Garašić, Mia Kecerin, Roko Tanković i Ana Greganić.

Nekima od njih ovo je bilo prvo međunarodno natjecanje izvan granica naše države. Mladi borci vrijedno su trenirala za ovo natjecanje posljednja dva mjeseca, dok su se neki kupali na moru, oni su se vrijedno znojili u dvorani.

Samo natjecanje bilo je odlično organizirano, odvijalo se na 6 tatamy-a (borilišta) te svakako moramo napomenuti kako je sensei Norbert Tokaji, organizator natjecanja, odradio vrhunski posao sa svojim timom, natjecanje je bilo besprijekorno organizirano.

Mia Kecerin, Gabriel Garašić i Martin Bošnjak osvojili su bronce dok je Patrik Husta osvojio srebro.

Ana Greganić i Roko Tanković su malo stariji članovi ekipe, te im je ovo bilo prvo ovako veliko natjecanje.

Njihovi protivnici bili su puno iskusniji od njih ali Ana i Roko nisu podlegli pritisku i tremi te su oboje pružili odlične borbe. Njihove kategorije su bile i najbrojnije te je konkurencija u njima bila i više nego teška i žestoka.

Ono što nas posebno veseli jest činjenica da su pokazali odličan borbeni duh, nepokolebljivost i hrabrost, dali su sve od sebe i pružili odličnu borbu.

Cijela ekipa pokazala je jedno veliko zajedništvo, cijelo vrijeme bili su podrška jedni drugima, bodrili jedni druge u uspjehu, tješili se u porazu. Prava ekipa, pravi mali samuraji.

Ovaj puta nećemo reći kako su nam osvojene medalje na prvom mjestu, već iskustvo koje se skupilo sa ovim natjecanjem, i jedno veliko zajedništvo cijelog tima.

Čestitamo borcima i trenerima karate kluba Mladost Samobor

Tekst preuzet i dorađen sa stranice k.k Mladost Samobor  – 
https://www.kyokushin-mladost.hr/natjecanje-u-debrecenu/