Iz Bugarske dva nova crna pojasa

Iz Bugarske dva nova crna pojasa

U razdoblju od 5. do 9. srpnja se držao međunarodna ljetna škola u Bugarskoj u Kranevu.

Među više od 500 polaznika ljetne škole za odrasle i kadete su sudjelovali predstavnici zemalja iz Bugarske, Danske, Mađarske, Litve, Nizozemske i Hrvatske.

Kao zemlja domaćin idućeg europskog prvenstva u studenome ove godine, Bugarskom savezu je cilj bio skupiti što veći broj trenera i boraca iz države i okolice.

Trening se održao kroz 3 treninga dnevno za sve polaznike i četvrtim tehničkim treningom za polaznike polaganja za smeđe i DAN pojaseve koje su pojedinačno vodili shihan Valerij Dimitrov, shihan Jozsef Stefanovics, shihan Gilbert Cleveringa, shihan Paulius Klapatauskas i shihan Hristo
Terzev.

Uz treninge karatea, shihan Stefanovicz je održao seminar za voditelje klubova i buduće DAN pojaseve o sportskoj pripremi svojih reprezentativaca koji su također bili gosti ovoga kampa.


Naši predstavnici za hrvatsku iz karate klub Sosai, Zagreb Ivana Lončarević i Matej Deveđija su sudjelovali na svim treninzima kampa te su na kraju kampa pristupili polaganju za 1.DAN pojas.

Ispit je trajao 5 sati i nakon uspješnog prolaska svih tehnika u stavovima i kretanju, kata i usmene obrane objašnjenja tehnika, uspješno su prošli i borbeni dio u kojima su im odmorni suparnici bili reprezentativci Bugarske i Mađarske koji se spremaju za nadolazeće svjetsko i europsko prvenstvo.

Ovim putem im oboma čestitamo što su kvalitetno reprezentirali Hrvatsku, obranili svoje DAN pojaseve i naš savez obogatili za dva nova crna pojasa.
Ovaj kamp i oni opisuju kao jedno poučno ali i zabavno iskustvo, zahvaljuju se shinkyokushin savezu Bugarske na toplom ugošćivanju i sudjelovanje nam je doprinijelo još jednom pozitivnim odnosu između naša dva saveza.