Nika Jakobović ponovno na postolju Europe!

Nika Jakobović ponovno na postolju Europe!

Nika Jakobović iz karate kluba Mladost Samobor, proteklog vikenda ponovo se popela na pobjedničko postolje europskog prvenstva!

2.travnja u Poljskom gradu Tarnowu održano je seniorsko Europsko prvenstvo na kojem je boje Hrvatske branilo 5 Hrvatskih karateka. 

Nika Jakobović natjecala se u kategoriji žena -55 kg.

Nakon višemjesečnih priprema Nika se put Tarnowa uputila sa svojim trenerom shihanom Milanom Garašićem, te ostalim natjecateljima koji su predstavljali hrvatsku.

Nika je prošle godine ostvarila povijesan rezultat za hrvatski kyokushin karate osvojivši prvu seniorsku medalju na europskim prvenstvima plasiravši se na drugo mjesto pobjedničkog postolja.

Rezultat nije izostao ni ovaj puta. Ponovo pokazavši svoj nepokolebljiv borbeni duh i odlučnost Nika je nizala pobjede nad svojim protivnicama.

U prvom kolu susrela se sa predstavnicom Bugarske koju je nadmoćno pobijedila.

U drugom kolu pobjeđuje predstavnicu Litve, jedno od najjačih zemalja u kyokushinu.

U polufinalnom dvoboju pobjeđuje domaću predstavnicu, poljakinju Bielsku.

U finalnom meču ponovo odmjerava snage sa starom poznanicom iz prošlogodišnjeg finala EP-a, predstavnicom Gruzije, no Nika gubi i ovaj puta.

Uz Niku, na EP nastupili su još i članovi KK „Moslavina” Kutina, Mladen Sinkić koji se natjecao u kategoriji Muškarci -85kg  i Marko Todorović koji se natjecao u katama i bračni par Obranić Filipa i Dejan, oboje članovi KK „Sosai” Zagreb.

Filipa se natjecala u kategoriji žena -60kg a Dejan u kategoriji muškaraca -85kg.

Ipak, neopisivo zadovoljstvo ostvarenim rezultatom teško je opisati riječima. Jedna mala Hrvatska ugurala se u društvo velikana kyokushina i osvojila srebrnu medalju, pomrsila im planove.

Činjenica kako je Litva na ovom EP osvojila 14 medalja, Poljska 12, Mađarska 7 dovoljno govori o snazi tih zemalja i činjenici kako je Hrvatska ušla u društvo osvajača.

Pogotovo veseli činjenica kako je Nika ovaj rezultat ostvarila drugu godinu zaredom.

Također moramo napomenuti kako je na ovom EP ponovo ispisana još jedna stranica povijesti kyokushin karatea.

Naime, Valeri Dimitrov postao je europski prvak po 21. puta. Rezultat koji nitko nikad neće moći dostići, rezultat koji govori o kojoj sportskoj veličini se radi.

Valeri je također i trostruki svjetski prvak u težinskim kategorijama, a krajem ožujka u svom rodnom gradu Plovdivu primio je posebnu nagradu postavši počasnim građaninom Plovdiva.

Njegovu skromnu osobnost teško je opisati riječima, radi se o zaista posebnoj osobi.

Nika čestitamo!!

Tekst preuzet sa službene stranice k.k. Mladost Samobor – https://www.kyokushin-mladost.hr/nika-ponovo-na-europskom-postolju/