Promocija Milana Garašića u 6.DAN

Promocija Milana Garašića u 6.DAN

Nakon odluke o promaknuću Milana Garašića u zvanje Shihana(crni pojas 6.DAN), došao je i trenutak za uručenje diplome i pojasa koji stižu iz Japana. (Više o promaknuću u Japanu : Odluka o promociji)

Za tu je prigodu karate klub Mladost Samobor u organizaciji Tihomira Garašića i predsjednika odbora za kyokushinkai gospodina Vladimira Belaka održan svečani trening.

Trening se održao u matičnoj dvorani karate kluba Mladost Samobor, u srijedu 15.siječnja.  Na treningu su sudjelovali stariji članovi karate kluba mladost Samobor, i klubovi iz brancha Milana Garašića :Kyokushin karate klub „Moslavina“ Kutina, Kyokushin karate klub „ElkaMaksimir“ Zagreb, Kyokushin karate klub „Budo Ryu“ Zaprešić i članovi kluba Mladost Samobor iz Karlovca pod vodstvom Leona Dakića.

Uz mnoge stare prijatelje koji su se okupili kako bi uveličali ovu prigodu, svima prisutnima obratili su se bivši predsjednik kluba Mladosti Samobor, senpai Damir Sinković

Senpai  se prisjetio svojih početaka u klubu te se shihanu Milanu zahvalio za sve što ga je naučio, a najviše mu se zahvalio za njihovo dugogodišnje prijateljstvo koje traje već skoro 40 godina.

Trenutačni predsjednik kluba i Odbora za Kyokushin karate, g. Vladimir Belak, zahvalio se svima na dolasku te svima koji su sudjelovali u procesu i na bilo koji način poduprli promociju shihana u 6. DAN.

Čast da uruči pojas i diplomu pripala je shihanu Vladimiru Šintiću koji se sa shihanom Milanom poznaje od samih početaka njihovog treniranja karatea, od davne 1971godine kada su zajedno počeli trenirati u Bregani.

Spomenuo je kako njihovo prijateljstvo traje do danas, te da je ovo jedno veliko postignuće za shihana Milana i sve klubove članove Odbora za Kyokushin karate, te da se ovako visoki pojas ne dodjeljuje se svaki dan.

Rekao je da iako smo mala zemlja ovo je izuzetno veliko postignuće za sve nas a pogotovo za shihana Milana čiji je rad i djelovanje prepoznat u Europi i svijetu.

Na kraju nakon svečane dodjele i zamjene pojasa, svima prisutnima obratio se i shihan Milan Garašić, koji je u jednom vrlo emotivnom govoru rekao kako pojas možda jest individualan, ali da je on postignuće i zasluga svih članova Odbora te da bez njihovog nesebičnog rada ovakva promocija i postignuće ne bi bili mogući.

Posebno se zahvalio svima koji su došli iz udaljenih klubova, te članovima koje već dugo nije vidio i napomenuo da iako su neki članovi prestali trenirati i udaljili se od kluba zbog obaveza koje im je život donio, posebno veseli što kada treba bilo kakva pomoć klubu ili odboru oni prisustvuju svim događanjima i pomažu na bilo koji način te da je to prava vrijednost i snaga kyokushina, da smo svi jedna velika kyokushin obitelj.

Nakon dodjele odrađen je kratki svečani trening te se nastavilo druženje svih prisutnih.