Nika Jakobović na EP u Litvi

Nika Jakobović na EP u Litvi

U organizaciji Litavskog Shinkyokushin karate saveza u vremenu od 13-15.04.2019 godine održano je Europsko Prvenstvo za seniore i seniorke u Kyokushin karateu u borbama i katama.

Prvenstvo je održano u litavskom glavnom gradu Vilniusu u prekrasnoj Siemens areni.

Kao i prethodna natjecanja koja su održana u organizaciji Litavskog saveza i ovo je bilo odlično organizirano. Sve je funkcioniralo bez zastoja ili bilo kakve druge greške.
Cijelo prvenstvo se prenosilo i putem Live Streama i facebook streama  tako da su ljubitelji kyokushin karatea sirom svijeta imali priliku uživo pratiti ovaj događnjaj.

Na prvenstvu je sudjelovalo preko 300 natjecatelja iz 30 europskih država!

Nasu državu predstavljala je Nika Jakobović članica karate kluba Mladost Samobor koja je nastupala u kategoriji -55 kg. Nakon srebrne medalje koju je osvojila na prethodnom EP očekivalo se da će i ove godine opet ostvariti dobar rezultat.
Ovaj optimizam bio je zasnovan na temelju prethodnih dobrih rezultata kao i na odličnoj fizičkoj i kondicijskoj pripremljenosti natjecateljice.

Niki je u prvom kolu protivnica bila predstavnica domaćina Litve.
Nakon izjednačene borbe suci su preglasavanjem odlučili pobjedu dodijeliti Litavki.
Ovakva odluka sudaca bila je samo jedna od nažalost nekoliko spornih sudačkih odluka na ovom prvenstvu.

Činjenica da su poslije borbe Niki čestitali mnogi treneri i predstavnica kyokushina uključujući predsjednik EKO-a najbolje oslikava Nikinu borbu na tatamiju.

Naime, Nika ni u jednom trenutku borbe nije bila inferiorna na svoju protivnicu. Naprotiv dominirala odličnom tehnikom sto na kraju suci nisu honorirali na adekvatan način. Ostaje nam za zaliti sto unatoč prikazanoj borbi nije pobijedila.

S obzirom da se radi o vrlo mladoj natjecateljici pred kojom je još duga natjecateljska karijera nadamo se da će nas ubuduće predstavljati svojom izvrsnom tehnikom, velikim borbenim srcem i neizbježno odličnim rezultatima.

Cijelo prvenstvo je pokazalo da su svi natjecatelji bili odlično pripremljeni te da vladaju majstorskom karate tehnikom, velikom snagom i mentalnom izdržljivošću. Valja spomenuti da je Valeri Dimitrov po 19. puta osvojio EP!

Na EP bila je i japanska delegacija na čelu s predsjednikom IKO-a Shihanom Kenji Midorijem.

Osu!