Budo-Ryu Zaprešić

Zaprešić, Pojatno

UKRATKO O NAMA

Klub Budo Ryu je osnovan u travnju 2007. te akitvno djeluje već 12 godina!
Kroz klub je prošlo blizu 150 članova od kojih 30-tak aktivno sudjeluje na treninzima i natjecanjima (kate i borbe).
Za klub je osvojeno više od 100 medalja i pehara.

Treninzi se održavaju u OŠ Pojatnom. Održavaju se svaki ponedeljak, srijedu i petak od 19:30-21:15 te su dobrodošli sve uzrasti.

ZAŠTO TRENIRATI KYOKUSHINKAI KARATE?

Karate je dobar za samoobranu i samopouzdanje, pojasevi i rangiranje utječu na želju za usavršavanjem i napretkom. Trening i stupnjevanje bazira se na osobnom uspjehu – svaki uspjeh je temeljen na osobnim zaslugama i trudu. Temelj je jednakost među spolovima i vjerska i rasna tolerancija. Vježbom se jača kardiovaskularni sustav i koordinacija pokreta. Snaga se poštuje kroz nenasilje. Kroz natjecanja u borbama i katama testira se stečena vještina. Disciplina i strpljenje se razvijaju kroz učestale vježbe. Kyokushinkai karate je stil karatea koji je osnovao Masutatsu Oyama na temelju Kempa, Okinawa karate-a i Goju Ryu karatea, a od ostalih stilova, između ostaloga, razlikuje se u “punom udarcu”.

Od poznatih kyokushinkai karatista mogu se izdvojiti glumci Sean Connery i Dolph Lundgren a od svjetski poznatih boraca iz kyokushina potječu Andy Hug, Francisco Filho, Glaube Feitosa, i Semmy Schilt a vještinu kyokushina su proučavale i legende MMA Georges St. Pierre i Bas Rutten.

Upisi su mogući tijekom cijele godine i primaju se kandidati svih uzrasta.

Socials