6 Novih crnih pojaseva!

6 Novih crnih pojaseva!

U nedjelju 30.08.2020. 6 karateka iz dva kyokushin karate kluba, karate kluba “Budo-Ryu” Zaprešić i karate kluba Mladost Samobor, pristupilo je ispitu za majstorsko zvanje DAN pojasa. Uz pratnju predsjednika odbora za kyokushin karate gosp. Vladimira Belaka i najvišeg pojasa u Hrvatskoj Shihana Milana Garašića 6.DAN

Polaganje se održalo u Mađarskom gradu Tarjanu, gdje su uz shihana Milana bili prisutni i drugi ispitivači, kako bi ispit i kandidati bili što objektivnije ocijenjeni. Od velikih majstora koji su se našli u dvorani treba izdvojiti, Jozsef Kaloczi 5. DAN branch chief, Robert Schwarz 5. DAN, Ferenc Kovacs 4. DAN branch chief i naravno Shihan Milan Garašić 6.DAN.

Ispitu je pristupilo 40-ak kandidata iz različitih klubova.

Ispit se sastoji od dva dijela; prvi dio ispita započeo je u 9 sati ujutro te je trajao nešto preko 3 sata. Za to vrijeme ispitanici su prikazivali tehnike na mjestu (Kotei Kihon), tehnike uz stavove (Ido Kihon), kate potrebne za sve do svog pojasa (1. DAN 14 kata, 2. DAN 17 kata, 3.DAN 20.kata) te na kraju prvog dijela vježbe snage.

Pri završetku prvog dijela ispita, napravljena je pauza u trajanju od sat i pol. Oko 14 sati, započeo je drugi dio ispita koji je trajao sve do 16:30, znači 2 i pol sata. Drugi dio ispita sastoji se isključivo od borbi, te svaki kandidat ovisno o godinama i visini zvanja mora odraditi određeni broj borbi. Tako je Jan Peranić imao 30 borbi za 1. DAN, Kruno Terihaj, David Fabek, Fran Lukšić i Filip Bošković 40 borbi za 2. DAN, te Tihomir Garašić 30 borbi za 3. DAN.

Svi naši kandidati uspješno su položili svoje pojaseve. Čestitamo dečkima na ispitu i prikazanim tehnikama. Službeno su dodani na popis crnih pojaseva u kyokushin karateu, te se diplome i pojaseve očekuju kroz dva mjeseca iz Japana!

Pristupili i položili su:

Jan Peranić 1.DAN
Kruno Terihaj 2.DAN
David Fabek 2.DAN
Fran Lukšić 2.DAN
Filip Bošković 2.DAN
Tihomir Garašić 3.DAN

Radujemo se masovnom povratku na tatamije, te da novi Senpai i Sensei nesebično i dalje prenose svoja znanja, kako su njihovi učitelji prenosili na njih.

Osu!


https://www.kyokushin.hr/crni-pojasevi/